fbpx

Enebolig Ringshaug Tolvsrød

Strandtomten ved Ringshaugstranda på Tolvsrød har en av Tønsbergs fineste beliggenheter. Her stod det tidligere en sliten eldre fritidsbolig fra 70 tallet blant furutrær og værbitte busker med en fantastisk utsikt mot det yrende båtlivet på sommerstid. Da huseieren fikk kjøpe tomten bestemte han seg for å bygge noe nytt og spennende i tråd med områdets nyere boliger. Han fikk kontakt med Interiørarkitekten Rune Lyngby i Februar 2019 og på St.Hans aftenen året etter var drømmeboligen ferdig til innflytting.

19 Februar 2019 Satte husbygger og Rune Lyngby seg ned for å «drodle» litt tanker omkring den nye boligen som skulle være både minimalistisk og stilren. Noen dager senere kom Rune tilbake med noen 3D skisser han hadde laget i 3D programmet SketchUp. Forslaget gikk ut på et bygg bestående av 3 bygg volumer/klosser hvorav den midterste var framskjøvet og de to andre hadde henholdsvis balkong og en stor terrasse i front mot sjøen. Etter hvert kom idéen om en grov innvendig murvegg opp og denne delte stue og den private soverom og baderoms delen. Muren er gjennomgående i hele huset som et bærende element og et naturlig synlig skille både mot stuen og utleiedelen i første etasje. Store vinduer og skyvedører i front ut mot sjøen gir en fantastisk utsikt og naturlig lys supplert av to store takvinduer i midtblokken.

Tønsbergs fineste utsikt?

Huset som ligger skrånende terreng har inngang fra Båtsmannveien med innkjøring på platå og dobbel garasje. Inngangsdøren har vinduer rundt døren og gir både lys og sikt gjennom hele midtpartiet i huset. Gulvet består av lange en stavs eikelaminat med vannbåren varme under. Langsgående eikespiler i taket og ned på inngangsveggen demper lyd refleksjoner fra den rå betongveggen og har striper med innebygget LED lys. Sentralt i stuen henger designikonet Gyro Focus peisovn som etter ønske kan roteres mot entré, sittesalong eller kjøkken. Fra stuen kan man gå ned trappen med «svevende» eiketrinn som har fester støpt inn i betongveggen og innebygget LED lys under hvert trinn. Kjøkkendelen har sortbeiset innebygget innredning med en sentral stor kjøkkenøy med kvarts kompositt stenplatetopp. Her er det også felt inn LED striper i taket. Fra kjøkkenet kan man åpne de store skyvedørene med fri utgang mot den store terrassen.

Visualisering. Trykk på bilde for video

Visualisering. Trykk på bilde for video

Gjennomgående i huset er det brukt store skyvedører i eik til de fleste rom. Dette gjelder også bad og soverommene. Badet oppe har en stor bit av fasaden skjøvet ut 50cm i forhold til vegglivet. Dette gir et spennende utrykk både innvendig og utvendig. Vegg «klossen» slipper dagslys inn i rommet fra vinduer i tak og fra 2 sider og lyset fremhever strukturen i de store sorte sorte skiferplatene som danner bakgrunnen for et hvitt frittstående ovalt badekar. På kvelden lyses veggen opp av hvitt LED lys nede fra gulvet bak karet. Toalettet er et Alessi One og innredningen er holdt i sortbeiset Nordic eik. Flisene på gulv og vegger er store 90x90cm Terra Antracit fliser.

I den 203 M2 store boligen er det i underetasjen også blitt plass til en utleie leilighet på 60m2. Denne har egen adgang og er stilmessig holdt i samme utrykk med skyvedører i eik og antrasitt grå glatt kjøkkeninnredning mot den rå betongveggen. På den andre siden av veggen finner vi den «svevende» trappen som leder ned til en kombinert TV stue og bibliotek. TV/stereoanlegg er innbygget i vegg med et lite teknisk rom bak. Videre finner vi 3 soverom, bad, vaskerom og et stort 25m2 trimrom.

Med kun 15 måneder fra første idé skisse til ferdig hus har prosjektet blitt gjennomført ved et vellykket tett samarbeid mellom huseier, interiørarkitekten og entreprenøren. Huset har en fantastisk utsikt gjennom de store glassvinduene mot sjøen og gir en panorama opplevelse av naturen utenfor fra morgen til kveld hele året. Sommeren i Tønsberg er fantastisk, og med knappe 300 m til nærmeste strand, Ringshaugstranda kunne ikke dette blitt bedre.